Satokausi

Lajikkeet

Polka

Polka on edelleen suosituin pääsatokauden lajikkeemme. Polkan mansikat ovat tumman punaisia ja hyvin makeita. Lajike soveltuu erinomaisesti sekä tuorekäyttöön, että pakastukseen, hilloiksi ja mehuiksi. Polka on todellinen yleismansikka.

Malling Centenary

Alkukesän satoa poimimme Britanniassa jalostetusta makeasta Malling Centenary-lajikkeesta. Se on maultaan varhaislajikkeiden parhammistoa. Marjat ovat kuin kiiltokuvista, niin säänöllisen muotoisia ja kauniita.

Magnum

Magnum on tilallamme toista kesää viljelyssä. Lajike on satoisa, marjat kestäviä ja lajike on voittanut Iso-Britannian Kentissä järjestetyn mansikkalajikkeiden makukilpailun 2017. Marjojen väri on tumman punainen.

Flair

Flair on aikainen hollantilainen lajike, joka käynnistää mansikkakautemme kesäkuun alussa. Marjat ovat oranssin punaisia, kartiomaisia, kiiltäväpintaisia ja makeita.

Rumba

Rumba on tuttu varhaislajike, jonka marjat ovat kookkaita, aromikkaita ja meheviä.

Sonata

Sonata on Polkan sisarlajike. Marjat ovat väriltään oranssin punaisia. Maku on aromikkaan makea, monen mielestä Sonata on maultaan paras mansikka! Marja on kauniin muotoinen ja kiinteä.

Glen Ample

Glen Ample on Iso-Britannian pohjoisosassa Skotlannissa jalostettu vadelmalajike ja hyvin suosittu monessa Euroopan maassa. Marjat ovat kookkaita, tumman punaisia ja maultaan hyviä. Soveltuu hyvin sekä tuoremarjaksi, että pakastukseen.

Mesimarjat

Viljelemme kokeiluluonteisesti myös mesimarjaa, joka Pohjanmaalla tunnetaan paremmin Luhrikkana. Mesimarjan aromi on ainutlaatuisen hieno. Sen kesyttämistä viljelykasviksi on yritetty kymmenien vuosien ajan, mutta edelleen viljelyssä on mysteereitä, joita tutkijat yrittävät selvittää. Sekin on hämärän peitossa, miksi kasvi kukkii runsaasti, mutta vain osa kukista kehittyy marjoiksi. Lajikevalikoimassamme ovat Susanna, Ilomatsin kanta, Elpee ja Alli.

Pensasmustikka

Heinäkuun loppupuolelta alkaen tunnelissamme kypsyvät myös makeat pensasmustikat lajikkeena Patriot ja Spartan.