Tarina

Vaikka viljelmämme on uusi, on asiaa pyöritelty mielessä jo pitkään. Lopulta monet asiat kolahtivat sopivasti yhteen: saimme hankittua tunneleita ja kunnostettua marjantuotantoon sopivaa peltoa. Näin pääsi marjatarhan valmistelu oikeaan alkuun. Tarhan kunnostustyöt aloitettiin kesällä 2013. Tunneleille tuleva pelto salaojitettiin, tasattiin, kivettiin ja sen jälkeen aloitettiin tunnelien pystytys.

Emäntä

Marjatarhan Anni (Arja) on nuoresta saakka tehnyt ammatikseen töitä marjojen parissa. Anni siirtyi Itä-Suomesta maamme länsiosaan marjantuotannon asiantuntijatehtäviin muutama vuosi sitten. Muuton myötä vaihtui näkökulma koko alaan.

”On kiinnostavaa aloittaa marjojen viljely, sillä nyt pääsee itsekin käytännössä kokeilemaan asioita, joita arkisin asiakkaiden kanssa pohtii. Myös uudenlaiset marjojen tuotantotekniikat tuovat mahdollisuuksia, joita on tehnyt mieli kokeilla jo pitkään”.

Kaiken takana on valtava innostus alaa ja sen kehitystä kohtaan. Mukavaa on sekin, että nämä oikeita kesäherkkuja, joista voidaan loihtia monenlaista hyvää myös talven varalle. Ja mikä parasta: nämä herkut ovat kevyt ja terveellinen nautinto!

Isäntä

Marjatarhan isännän Reijon suku on asunut Kauhavan Viinikan kylällä jo 130 vuoden ajan. Tarinan siitä, miksi suku aikoinaan asettui Viinikkaan, voit lukea täältä. Reijo tekee päätyönään alumiinirakenteita Stroitel Oy:ssa samassa pihapiirissä, mutta marjat pitävät isännänkin sesonkiaikaan kiireisenä.

Tästä alkaa Annin Marjatarhan tarina. Haluamme tarjota alueemme marjojen käyttäjille hyvälaatuisia marjoja lähellä tuotettuna ja tuoreena. Tervetuloa asiakkaaksemme – ja kulkemaan Marjatarhan polkua kanssamme!