Marjat

Pohjolan viileä ilmasto ja kesäöiden valo tekevät yhdessä ihmeitä. Siksi marjojemme aromit ovat vailla vertaa.

 Satokautemme jatkuu koko kesän:

Vadelmat

Vadelmamme kasvavat sateen suojassa tunneleissa. Siellä on sopivan lämmintä ja mukavaa, ja niinpä marjoista kasvaa suuria ja makeita. Vadelmat sopivat tuoremarjaksi, pakastukseen, mehuksi ja hilloksi. Näistä marjoista voit loihtia hurmaavia kakkuja ja leivonnaisia, mutta ne sopivat mainiosti myös aamupuuroon ja smoothien joukkoon.

Mansikka Malling Centenary

Alkukesän satoa poimimme Britanniassa jalostetusta makeasta Malling Centenary-lajikkeesta. Se on maultaan varhaislajikkeiden parhammistoa. Marjat ovat kuin kiiltokuvista, niin säänöllisen muotoisia ja kauniita.

Rumba on toinen varhaislajikkeemme. Sen marjat ovat aromikkaita ja suuria.

Magnum

Magnum on tilallamme toista kesää viljelyssä. Lajike on satoisa, marjat kestäviä ja lajike on voittanut Iso-Britannian Kentissä järjestetyn mansikkalajikkeiden makukilpailun 2017. Marjojen väri on tumman punainen.


Heinäkuussa poimitaan mansikkasatoa avomaalta:

Polka on edelleen suosituin pääsatokauden lajikkeemme. Polkan mansikat ovat tumman punaisia ja hyvin makeita. Lajike soveltuu erinomaisesti sekä tuorekäyttöön, että pakastukseen, hilloiksi ja mehuiksi. Polka on todellinen yleismansikka.

Sonata

Sonata on Polkan sisarlajike. Marjat ovat väriltään oranssin punaisia. Maku on aromikkaan makea, monen mielestä Sonata on maultaan paras mansikka! Marja on kauniin muotoinen ja kiinteä.