Marjat

Pohjolan viileä ilmasto ja kesäöiden valo tekevät yhdessä ihmeitä. Siksi marjojemme aromit ovat vailla vertaa.

Vadelmat

Vadelmamme kasvavat sateen suojassa tunneleissa. Siellä on sopivan lämmintä ja mukavaa, ja niinpä marjoista kasvaa suuria ja makeita. Vadelmat sopivat tuoremarjaksi, pakastukseen, mehuksi ja hilloksi. Näistä marjoista voit loihtia hurmaavia kakkuja ja leivonnaisia, mutta ne sopivat mainiosti myös aamupuuroon ja smoothien joukkoon.

Glen Ample

Iso-Britannian pohjoisosassa Skotlannissa jalostettu vadelmalajike ja hyvin suosittu monessa Euroopan maassa. Marjat ovat kookkaita, tumman punaisia ja maultaan hyviä. Soveltuu hyvin sekä tuoremarjaksi, että pakastukseen.


 

 

 

Mesimarjat

Viljelemme kokeiluluonteisesti myös mesimarjaa, joka Pohjanmaalla tunnetaan paremmin Luhrikkana. Mesimarjan aromi on ainutlaatuisen hieno. Sen kesyttämistä viljelykasviksi on yritetty kymmenien vuosien ajan, mutta edelleen viljelyssä on mysteereitä, joita tutkijat yrittävät selvittää. Sekin on hämärän peitossa, miksi kasvi kukkii runsaasti, mutta vain osa kukista kehittyy marjoiksi. Lajikevalikoimassamme ovat Susanna, Ilomatsin kanta, Elpee ja Alli.

Mansikat

Valitse näistä kesän 2018 suosikkisi:

Flair

Alkukesän satoa poimimme makeasta Flair-lajikkeesta. Se on maultaan varhaislajikkeiden parhammistoa, marjat ovat säännöllisen muotoisia ja keskikokoisia.


 

Allegro

Allegro on uusi mansikkalajike, jonka sato alkaa kypsyä juhannuksen jälkeen. Se on varhaislajike, maku on jalostajan mukaan aivan mahtava!

Magnum

Magnum on myös tilallamme uusi lajike. Lajike on satoisa, marjat kestäviä ja lajike on voittanut Iso-Britannian Kentissä järjestetyn mansikkalajikkeiden makukilpailun 2017.


Heinäkuussa poimitaan mansikkasatoa avomaalta:

Polka on edelleen suosituin pääsatokauden lajikkeemme. Polkan mansikat ovat tumman punaisia ja hyvin makeita. Lajike soveltuu erinomaisesti sekä tuorekäyttöön, että pakastukseen, hilloiksi ja mehuiksi. Polka on todellinen yleismansikka.

Sonata

Sonata on Polkan sisarlajike. Marjat ovat väriltään oranssin punaisia. Maku on aromikkaan makea, monen mielestä Sonata on maultaan paras mansikka! Marja on kauniin muotoinen ja kiinteä.

 

Malling Centenary Strawberry