Marjat

Pohjolan viileä ilmasto ja kesäöiden valo tekevät yhdessä ihmeitä. Siksi marjojemme aromit ovat vailla vertaa.

 Satokautemme jatkuu koko kesän:

Vadelmat

Vadelmamme kasvavat sateen suojassa tunneleissa. Siellä on sopivan lämmintä ja mukavaa, ja niinpä marjoista kasvaa suuria ja makeita. Vadelmat sopivat tuoremarjaksi, pakastukseen, mehuksi ja hilloksi. Näistä marjoista voit loihtia hurmaavia kakkuja ja leivonnaisia, mutta ne sopivat mainiosti myös aamupuuroon ja smoothien joukkoon.

Glen Ample

Iso-Britannian pohjoisosassa Skotlannissa jalostettu vadelmalajike ja hyvin suosittu monessa Euroopan maassa. Marjat ovat kookkaita, tumman punaisia ja maultaan hyviä. Soveltuu hyvin sekä tuoremarjaksi, että pakastukseen.


 

Mesimarjat

Viljelemme kokeiluluonteisesti myös mesimarjaa, joka Pohjanmaalla tunnetaan paremmin Luhrikkana. Mesimarjan aromi on ainutlaatuisen hieno. Sen kesyttämistä viljelykasviksi on yritetty kymmenien vuosien ajan, mutta edelleen viljelyssä on mysteereitä, joita tutkijat yrittävät selvittää. Sekin on hämärän peitossa, miksi kasvi kukkii runsaasti, mutta vain osa kukista kehittyy marjoiksi. Lajikevalikoimassamme ovat Susanna, Ilomatsin kanta, Elpee ja Alli.

Mansikat

Valitse näistä kesän 2018 suosikkisi: