Marjat

Suomen valoisat kesäyöt kypsyttävät marjoihin vahvat aromit, joista voimme vain täällä pohjoisessa nauttia.

Vadelmat

Uusi tuotantotapamme mahdollistaa sellaisten marjalajikkeiden viljelyn, joiden talvehtiminen Suomen ankarassa talvessa on muuten epävarmaa. Vadelmalajikkeiksi olemme valinneet suurimarjaisia ja maukkaita, mahdollisimman makeita lajikkeita. Vadelmalajikkeemme sopivat tuoremarjaksi, pakastukseen, mehuksi ja hilloksi. Näistä marjoista voit loihtia hurmaavia kakkuja ja leivonnaisia, sillä isokokoiset marjat tekevät kakuista houkuttelevia.

Glen Ample

Iso-Britannian pohjoisosassa Skotlannissa jalostettu vadelmalajike ja hyvin suosittu monessa Euroopan maassa. Marjat ovat kookkaita, tumman punaisia ja maultaan hyviä. Soveltuu hyvin sekä tuoremarjaksi, että pakastukseen.


 

 

 

Mesimarjat

Viljelemme kokeiluluonteisesti myös mesimarjaa, joka Pohjanmaalla tunnetaan paremmin Luhrikkana. Mesimarjan aromi on ainutlaatuisen hieno. Sen kesyttämistä viljelykasviksi on yritetty kymmenien vuosien ajan, mutta edelleen viljelyssä on mysteereitä, joita tutkijat yrittävät selvittää. Sekin on hämärän peitossa, miksi kasvi kukkii runsaasti, mutta vain osa kukista kehittyy marjoiksi. Lajikevalikoimassamme ovat Susanna, Ilomatsin kanta, Elpee ja Alli.

Mansikat

Alkukesän satoa poimimme makeasta Clery-lajikkeesta.

 

Clery

Italialainen uudehko varhaislajike, jota on viljelty Suomessa usean vuoden ajan. Marjat ovat keskikokoisia, kiinteitä, kauniin punaisia, tasamuotoisia ja hyvän makuisia. Kokeilimme Cleryä kesällä 2016, ja tänä vuonna se on varhaislajikkeemme.

Clery 2016


 


 Heinäkuussa poimitaan mansikkasatoa avomaalta:

Polka

suosituin pääsatokauden lajikkeemme. Polkan mansikat ovat tumman punaisia ja hyvin makeita. Lajike soveltuu erinomaisesti sekä tuorekäyttöön, että pakastukseen, hilloiksi ja mehuiksi. Polka on todellinen yleismansikka.

 Sonata:

Sonata

Sonata

Sonata on Polkan sisarlajike. Marjat ovat väriltään oranssin punaisia. Maku on aromikkaan makea, monen mielestä Sonata on maultaan paras mansikka! Marja on kauniin muotoinen ja kiinteä.

Malling Centenary

Elokuun satoa poimimme tänä vuodesta uudesta brittilajikkeesta. Keskikokoiset mansikat ovat kauniin muotoisia ja hyvän makuisia. Kokemustemme mukaan elokuun mansikat ovat hyvin makeita, siispä satoa odottelemaan.

Malling Centenary Strawberry