Reseptit

marjainen juustokakku

Marjainen juustokakku

Pohja

200 g digestivekeksejä
75 g voita

Täyte

4 liivatetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
1,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
2,5 rkl sitruunamehua
3 dl kuohukerma
Päälle runsaasti tuoreita mansikoita ja mustikoita!

Murenna keksit ja sekoita pehmeä voi joukkoon. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5–10 minuuttia.

Sekoita sokerit, kardemumma ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate tuorejuuston joukkoon ohuena nauhana ja sekoita hyvin. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen niin, että seos on tasaista. Kaada täyte keksimurupohjan päälle ja tasoita pinta.

Hyydytä jääkaapissa ainakin tunnin verran. Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri, että reuna irtoaa ja irrota vuoka. Koristele marjoilla.

Suklaamansikat

Mansikoita
Suklaata
Tilkka kermaa

Lämmitä mikrossa ihan pieni (n. rkl) tilkka kermaa, sulata suklaapaloja joukkoon, lämmitä muutama sekunti kerrallaan, jotta suklaa sulaa. Aikaa menee n. ½ minuuttia. Sekoita tasaiseksi. Lisää tipottain kermaa jos tarvis. Jos tarjoiluastiaa tarvii siirrellä, kannattaa mansikan pohja leikata tasaiseksi.

Kasta jääkaappikylmät mansikat hiukan jäähtyneeseen suklaaseen. Koita saada ne pysymään pystyssä. Ensimmäinen annos nautitaan hartaudella oman kullan kanssa, seuraavan satsin voi tarjota vieraille, jos malttaa…

suklaamansikat

 

Perinteisen juustokakun herkullinen vaihtoehto on

Hyydytetty piimäkakku

Pohja

200 g eli ½ paketillista Digestive-keksejä murskattuna
75 g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte (runsas)

8 dl rasvatonta piimää
4 dl kermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta vaahdotettuna
3 dl sokeria
6 rkl sitruunan mehua
4 tl vaniljasokeria
12 liivatetta

Murustele keksit, lisää sulatettu rasva ja sekoita. Painele seos irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle tasaisesti. Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 15 minuuttia. Puristele vesi pois ja kiehauta sitruunanmehu. Lisää liivatteet kiehuvaan mehuun sekoittaen. Vaahdota kerma. Sekoita piimä, sokeri ja lisää liivatemehu joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita kermavaahto piimäseokseen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.

Irrota kakku vuoasta ja koristele runsaasti tuoreilla mansikoilla, vadelmilla tai muilla marjoilla. Voi halutessasi sipaista pullasudilla kevyesti pinnalle hyytelösokerista tehtyä kiillettä.

Voit halutessasi tehdä täytteen puolta pienempänä annoksena, jolloin kakusta tulee matalampi.